18.05.2011

Zupa?

Jestem wielką fanką dań jednogarnkowych, jednak nigdy nie przepadałam za zupami. Powoli zaczyna się to zmieniać! Dziś zrobiłam swoją pierwszą w życiu zupę pomidorową:


Wyszła gęsta, zawiesista i bardzo aromatyczna. A żeby nie było jednokolorowo, posypałam ją rzeżuchą.


Zupa? Zaczyna mi się to podobać!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam zupe pomidorowa! a jeszcze dodac do tego ryz plus koperek lub swieza natka pietruszki badz bazylii i...palce lizac:)
    Podziel sie swoim przepisem na zupe pomidorowa:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja to zawsze idę na łatwiznę ;)
      Do zupy pomidorowej wykorzystuję puszki pomidorów i bulion.
      Bardzo często najpierw podsmażam cebulę na oliwie, a później dodaję pomidory i bulion/wodę. Ostatnio zupę doprawiałam marchewką i pietruszką, więc wyszła bardziej tradycyjnie.
      Za to wczoraj (sesese) miałam tylko cebulkę, 2 puszki pomidorów, 400 ml wody i... połowę zielonego ogórka startego na drobnej tarce! Prawie jak gaspacho :P
      Oczywiście ZAWSZE dodaję pieprz i jakieś zioła (prowansalskie, bazylię, świeżą natkę lub koperek)
      Łatwizna, prawda?

      Usuń

Niezmiernie miło mi czytać i odpowiadać na Wasze komentarze, dlatego jeśli komentujesz jako "Anonimowy" proszę, zostaw swoje imię lub inicjały. Dziękuję!