Jestem wielką fanką dań jednogarnkowych, jednak nigdy nie przepadałam za zupami. Powoli zaczyna się to zmieniać! Dziś zrobiłam swoją pierwszą w życiu zupę pomidorową:
Wyszła gęsta, zawiesista i bardzo aromatyczna. A żeby nie było jednokolorowo, posypałam ją rzeżuchą.
Zupa? Zaczyna mi się to podobać!
Uwielbiam zupe pomidorowa! a jeszcze dodac do tego ryz plus koperek lub swieza natka pietruszki badz bazylii i...palce lizac:)
OdpowiedzUsuńPodziel sie swoim przepisem na zupe pomidorowa:)
Ja to zawsze idę na łatwiznę ;)
UsuńDo zupy pomidorowej wykorzystuję puszki pomidorów i bulion.
Bardzo często najpierw podsmażam cebulę na oliwie, a później dodaję pomidory i bulion/wodę. Ostatnio zupę doprawiałam marchewką i pietruszką, więc wyszła bardziej tradycyjnie.
Za to wczoraj (sesese) miałam tylko cebulkę, 2 puszki pomidorów, 400 ml wody i... połowę zielonego ogórka startego na drobnej tarce! Prawie jak gaspacho :P
Oczywiście ZAWSZE dodaję pieprz i jakieś zioła (prowansalskie, bazylię, świeżą natkę lub koperek)
Łatwizna, prawda?