1.07.2011

Jeżyki Sowy Przemądrzałej

Możliwe, że większość z Was miało w dzieciństwie do czynienia z "Książką Kucharską Kubusia Puchatka".


Przyznam, że jest to jedna z najlepszych pozycji w mojej biblioteczce książek kucharskich ;) Każdy przepis mam wielokrotnie sprawdzony, część została ulubiona po wsze czasy! Po wielu latach coś mnie tknęło i po prostu musiałam przygotować Jeżyki. A jak mus to mus. Bez dwóch zdań!

 

Przepis jest bardzo prosty, jestem pewna, że przygotowanie zajmuje mniej niż 20 minut, ale nie mam już 10 lat, a wszystkie składniki mierzę "na oko". Jedyne co się nie zmieniło to smak (przepyszne) i wygląd:




A czy Wy macie jakieś smaki z dzieciństwa, do których lubicie wracać?

5 komentarzy:

  1. Moje ulubione! Łatwo się robi i do tego takie smaczne
    Iw.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko takie pyszne:) i tak ładnie wyglada!!! A z książki Kubusia Puchatka również korzystałam:)Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo matuchno, przypomniałaś mi że też kiedyś miałam tę książkę!! Ale kiedy to było.. i co się z nią stało..? Gdzieś przepadła, chyba przy przeprowadzce :( Albo ktoś pożyczył i nie oddał.. Ech, no nieważne! W każdym razie znam ten przepis, pamiętam go!! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. 43 yr old Systems Administrator II Oates Babonau, hailing from Westmount enjoys watching movies like The End of the Tour and Puzzles. Took a trip to Fernando de Noronha and Atol das Rocas Reserves and drives a Ferrari 500 TRC. przejdz tutaj

    OdpowiedzUsuń

Niezmiernie miło mi czytać i odpowiadać na Wasze komentarze, dlatego jeśli komentujesz jako "Anonimowy" proszę, zostaw swoje imię lub inicjały. Dziękuję!