25.05.2011

Zioła

Bardzo lubię ten czas, kiedy bez problemu można kupić świeże zioła. W mojej kuchni mam trzy doniczki: w jednej zawsze króluje mięta, a w drugiej bazylia. Trzecia doniczka ma zmienną zawartość - w tym roku jest to tymianek.


Od czasu do czasu staram się wysiać coś jadalnego. Mam więc nadzieję, że za kilka miesięcy będę mogła się pochwalić moją własna hodowlą cebulki ;)


Trzymajcie kciuki!

3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ziołem, które często dodaję do różnych potraw jest ostropest plamisty - https://www.herbapol.com.pl/produkt/ostropest-plamisty. Daje on wiele pozytywnych korzyści naszemu organizmowi. Przede wszystkim wspomaga pracę wątroby i chroni ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też co dziennie piję herbatkę ziołową z ostropestem. Do jej przygotowania używam zawsze niedużego dzbanka z zaparzaczem, który kupiłam kiedyś na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata. Naczynie idealnie sprawdza się do przyrządzania smacznej herbatki. Warto zawsze pamiętać o odpowiednio długim czasie parzenia. Herbata ma wtedy bowiem lepszy smak oraz aromat.

      Usuń

Niezmiernie miło mi czytać i odpowiadać na Wasze komentarze, dlatego jeśli komentujesz jako "Anonimowy" proszę, zostaw swoje imię lub inicjały. Dziękuję!